luns, 13 de xaneiro de 2020

GANDARÍA
(RUBIA GALEGA)

Características xerais

A raza caracterízase por ter unha gran rusticidade e capacidade de adaptación a ambientes adversos. É unha raza dócil, fácil de usar e que se caracteriza pola manchea. Excelentes calidades maternas.

Morfoloxía

Formato medio e proporcional, peito profundo, longo e arqueado; costas e lombos anchos, planos e musculosos; e coxas, nádegas e patas convexas, longas e baixas. O esqueleto é robusto, forte e ben desenvolvido. E todas estas condicións coinciden perfectamente coa conformación xeral, longa, profunda e ampla de animais especializados na produción de carne.

A cor é principalmente rubia, marrón ou canela (capa de teixa), con oscilacións que van desde a luz ou o "marelo" ata o escuro ou o "bermello". O mucoso rosado e as pezuñas e os cornos de cor clara, dende o branco rosado ata o castiñeiro, con algún escurecemento nas puntas.

https://acruga.com/caracteristicas.asp



O MEU COMENTARIO:

A rubia galega é unha das especies de vacas máis preciadas pola súa carne arredor do mundo pero sobre todo en España. Esta vaca é orixinaria de Galicia e a máis criada na nosa comunidade autónoma. A súa carne é tenra é facil de comer xa que se cría nas mellores condicións posibles. Esta raza de vaca é identificativa de Galicia como poden ser a paisaxe ou as costumes que temos aquí en Galicia, anosa comunidade.


Ningún comentario:

Publicar un comentario