xoves, 9 de xaneiro de 2020

COCIÑA GALEGA

RECEITA
INGREDIENTES
(6 persoas)

2 Kg. de polbo
1 Kg. de patacas medianas
Pimentón picante
Sal
Aceite de oliva
PREPARACIÓN
Lavar o polbo en auga fría. Poñer a ferver o auga. Cuando ferva, meter o polbo. Deixar uns segundos e sacar. Esperar a que volva a ferver e meter o polbo outra vez, etc... Repetir isto 3 veces.
Cando, despois do anterior, o auga volva a ferver, botar o polbo e as patacas peladas e deixar un 1/4 de hora ou 20 minutos. O polbo ten que quedar un puntiño duro. Si se pon "baboso", mellor tiralo  e empezar outra vez.
Meter las patacas no forno cinco minutos, os mismos cinco minutos que se estará deixando reposar o polbo na pota co auga, xa fora do lume.
Sacar o polbo e cortalo en trozos. Colocar polbo e patacas nunha táboa, e condimentar todo neste orden con sal, pimentón picante e aceite de oliva.
(NON TEN BIBLIOGRAFÍA PORQUE MO MIÑA NAI)

Resultado de imagen de pulpo a feira
O MEU COMENTARIO:

A cociña galega é unha das máis ricas do mundo, debido a calidade dos productos galegos e o bo saber facer das personas de aquí. Unha das receitas da cociña galega que máis me gusta é como non o polbo a feira ou en calquera outro tipo de receita. Unha vez comendo este prato en Melide veíase un mogollón de turistas disfrutando dun prato que antes de tomalo asemella un extraterrestre cocido.
Outro prato que me gusta mogollón é o caldo que en épocas de inverno senta moi ben.


Ningún comentario:

Publicar un comentario